
Firma rodzinna M. W. Tobowscy od wielu już lat posiada własną hodowlę kur, dzięki której cieszy się stałym dostępem do przepysznych, świeżutkich i zdrowych jaj wiejskich. Ostatnio, obserwując wciąż rosnące zainteresowanie zdrowym odżywianiem swoich klientów, postanowiła rozszerzyć działalność o sprzedaż domowych ciasteczek bez cukru, wypiekanych z różnych gatunków mąk. Od czasu, kiedy ciasta zagościły w ofercie firmy, sklep internetowy M. W. Tobowscy cieszy się dużą popularnością już nie tylko wśród klientów lokalnych, ale też osób z całej Polski, które cenią sobie zdrowy skład słodkości oraz serce i troskę o zadowolenie klienta wkładane w ich powstawanie.
W szerokiej i bardzo różnorodnej ofercie sklepu z pewnością każdy zdoła znaleźć coś dla siebie. Znajdują się w niej między innymi ciastka bezglutenowe, ciastka z mąki migdałowej, ciastka z mąki orkiszowej, mąki orzechowej oraz innych mąk, najczęściej z pominięciem tej najpopularniejszej – pszennej. Dlaczego? Jak wykazało wiele badań, mąka pszenna jest najmniej zdrową ze wszystkich mąk. Niestety dopiero niedawno piekarnie zainteresowały się tymi z nich, które od wielu lat tkwiły w zapomnieniu i nadal nie zdołały one zdetronizować mąki pszennej – tak niezdrowej i tuczącej. Firma rodzinna M. W. Tobowscy korzysta z ich bogactwa do wyrobu swoich cudownych ciasteczek, które są nie tylko smaczne, ale też nie szkodzą zdrowiu.
Mówiąc o oferowanych przez W. Tobowscy wypiekach, warto skupić się na bardzo ważnym szczególe, jakim są zawarte w nich witaminy, pozyskiwane z ziół: pokrzywa, tymianek, czosnek, bazylia; ziaren, jak np: amarantus czy konopia siewna, pestki moreli, róża dzika, a ponadto żurawina, suszone pomidory, nasiona chia, czarnuszka. Wszystko to sprawia, że oferowane ciastka są bardzo bogate w żelazo, kwasy omega3 i 6 oraz witaminy A, C, B12. Wspomniane nasiona i zioła są pozyskiwane całkowicie bez środków konserwujących i ulepszaczy - po prostu czysta natura, którą oddała nam łąka! Do przygotowywania wypieków używane są tłoczone na zimno oleje, jak lniany, dyniowy, czy rydzowy, czyli - po raz kolejny - samo zdrowie!
Bogactwo mąk
Mąka pszenna jest źródłem niezbyt zdrowych i trudno przyswajalnych węglowodanów, a przy tym nie zawiera niemal żadnych składników odżywczych. Znacznie zdrowszą, a nierzadko i o niebo smaczniejszą alternatywą dla miłośników słodkości są ciastka z mąki migdałowej, orkiszowej, ciasteczka z mąki orzechowej oraz bezglutenowe wypieki oferowane przez rodzinną firmę M. W. Tobowscy. Pełnoziarnistymi ciasteczkami bez glutenu oraz bez cukru można się zajadać bez obaw o zdrowie. Nie zawierają one żadnych szkodliwych składników, sztucznych barwników, aromatów czy konserwantów. Produkty dostępne w sklepie internetowym są pieczone na bazie domowych przepisów, przy wykorzystaniu mąk i dodatków z zaufanych źródeł, w tym jajek z własnej, wiejskiej hodowli.
Wszyscy zwolennicy zdrowego stylu życia i ekożywności są serdecznie zachęcani do zapoznania się z szeroką ofertą sklepu internetowego z ciasteczkami i makaronikami rodziny Tobowskich. Pyszne i zdrowe ciastka bezglutenowe, ciasteczka z mąki migdałowej, orkiszowej oraz orzechowej czarują różnorodnością i cudowną, domową atmosferą, którą pozwolą poczuć każdemu, kto się na nie skusi. Na stronie sklepu nierzadko znaleźć można ciekawe rabaty, dzięki którym kupowanie ciasteczek stanie się jeszcze radośniejsze!